Benjamin Elbel

iGer.nl
Version

 

Benjamin Elbel werd verliefd op het boekbinden tijdens zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Straatsburg, Frankrijk. Vanaf het begin was hij vooral geïnteresseerd in de experimentele kant van het boekbinden.

Hij begon een leertraject dat hem via Zwitserland (het Centro del bel libro in Ascona, tevens de inspiratie voor zijn bedrijfsnaam) en Duitsland naar Londen bracht.

Na vele jaren ervaring bij diverse binderijen te hebben opgedaan begon hij in 2012 zijn eigen bedrijf in Londen. Sinds april 2015 is hij gevestigd in Amsterdam.

Benjamin is gepassioneerd bezig met boekbinden. Hij houdt van het bedenken van betere of nieuwe bindmethoden, is altijd op naar andere manieren om een constructie te maken en originele ontwerpen te bedenken.

Hij heeft verschillende nieuwe bindwijzen ontwikkeld die hij met zijn publiek deelt via in eigen beheer uitgegeven Tutorials ‘Bookbinding out of the box’. Deze tutorials zijn echte aanraders.

Inmiddels is er een speciaal Instagram account voor ‘Bookbinding out of the box’.

In 2013 was hij de eerste die een succesvolle manier van workshops via live video’s bedacht waarmee hij online lesgaf aan cursisten over de hele wereld.

Het werk van Benjamin is bij verschillende gelegenheden in de prijzen gevallen.

In 2009 was hij een van de prijswinnaars bij de Designer Bookbinders International Competition en onlangs won hij de derde prijs in de internationale wedstrijd ‘Open Set’.

Hij heeft lesgegeven in Europa en Amerika en wordt regelmatig gevraagd een lezing te verzorgen.

Benjamin was onze eerste gastdocent met de Dos Rapporté masterclass in september 2011 en geeft regelmatig les in onze binderij.

De eerstvolgende masterclass is in april 2023 met zijn nieuwste bindwijze: de Pixel binding.

Voor meer informatie: Elbel-libro.com


Alle (Gast) docenten