Daniel E. Kelm

iGer.nl
Version

 

Daniel E. Kelm is als boekbinder bekend om zijn innovatieve bindingen en daarnaast ook vanwege zijn traditionele bindwerk.

In zijn werk combineert hij zijn wetenschappelijke achtergrond en zijn artistieke kant waarbij alchemie een terugkerend thema is in zijn werk.

Hij is opgeleid tot scheikundige en heeft lesgegeven aan de Universiteit van Minnesota en is als boekbinder vooral bekend om zijn enorme kennis van materialen.

Zijn eerste kennismaking met boekbinden was in 1978 waar hij werkte in verschillende studio’s en waar hij de meer traditionele bindwijzen leerde.

In 1983 opende hij zijn eigen studio in Easthamption, MA, USA, genaamt The wide Awake Garage. Hier ontwierp en produceerde hij artist books, verfijnde bindingen en boek objecten.

Midden jaren ’80 ontwikkelde hij de ‘wire edge binding’ als bindwijze om de eigenschappen van het boek te gebruiken en om te vormen tot boekobjecten.

Daniel Klem heeft in 2016 een Meet & Greet gedaan in samenwerking met Elbel Libro.
Wij hopen hem weer hierheen te halen voor een masterclass wat door alle Covid problemen die er tot het begin van 2022 waren hebben we die voor 2022 moeten annuleren.

Meer informatie: Danielkelm.com


Alle (Gast) docenten