Dario Zeruto

iGer.nl
Version

 

Dario Zeruto is geboren in 1965 in Havana (Cuba) en woont in Barcelona.

Als werktuigbouwkundige is hij steeds op zoek naar de vertaling van zijn dagelijkse werk in moderne kunst en design.

Hij werkt met papier als expressiemiddel waarbij de boekvorm het uitgangspunt is. Hij maakt zelfstandige objecten, kleine oplagen en installaties.

Dario is autodidact met het Bauhaus en de conceptuele kunst uit de 60- en 70er jaren als referentiekader.
Door de geometrie van het vouwen als taal te gebruiken ontstaat er vormgeving die een kruisbestuiving is tussen textiele technieken en het vouwen en binden van papier.

Het proces, met de zich herhalende handelingen die als geometrische vormen zichtbaar worden, bepalen de uiteindelijke vorm.

Naast het ontwikkelen van zijn eigen kunstvormen heeft hij een didactische methode ontwikkeld voor openbare en privé instellingen in Spanje, Italie en Zwitserland.

Speciaal bedoeld om het gebruik en vouwen van papier te stimuleren voor het ontwerp proces.

Het uitgangspunt daarbij is dat je het beste leert door te doen, te ontdekken en daardoor het materiaal leert aan te voelen.

Zijn boek “42 ° 30’22”N, 1 ° 16’28”E” heeft in 2014 de Birgit Skiold Prize in de London Art Book Fair gekregen en is opgenomen in de National Art Library Collections van het Victoria & Albert Museum.

Dario heeft bij ons in 2018 twee masterclasses gegeven en in maart 2019 en komt in mei 2023 terug voor een nieuwe masterclass.

Meer informatie: Dariozeruto.com


Alle (Gast) docenten