Hedi Kyle

iGer.nl
Version

 

Hedi Kyle heeft enorme invloed gehad op de ontwikkeling van het moderne boekbinden sinds eind 1970.

Vanuit haar werk als boekconservator heeft zij veel innovatieve en onconventionele methoden ontwikkeld voor boekontwerpen, maakprosessen en een andere kijk op de ‘architectuur’ van het boek.

Haar enorme kennis van historische boekstructuren is zichtbaar in al haar werk waarbij haar technische en esthetische visie haar werk zijn eigen signatuur geeft.

Naast het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen schroomt zijn niet om daarnaast ook gevonden materialen te hergebruiken die daarmee een heel andere uitstraling krijgen en totaal los komen van hun oorspronkelijke doel.

Je kunt haar werk overal terugvinden op internet. Wij kennen ze inmiddels o.a. als het Flagbook, het Fishbonebook, het Accordionbook, de Blizzard om er maar een paar te noemen.

Door haar lessen aan Ox-Bow Michingan en haar vele workshops in de USA hebben haar studenten haar werk gekopieerd en verspreid.

Veel mensen over de hele wereld gebruiken haar boekstructuren en halen die uit boeken door anderen geschreven zonder te weten dat ze door haar ontwikkeld zijn.

Inmiddels is van haar werk een fantastisch boek verschenen: The art of the Fold. EEn aanrader voor wie van haar manier van werken houdt.

Hedi Kyle heeft in juni 2016 een masterclass voor onze binderij gegeven in samenwerking met Elbel Libro.

Meer informatie: Wikipedia.org


Alle (Gast) docenten