Leporello special (cursuscode: LS-01-24)

iGer.nl
Version

 

Twee dagen stoeien met allerlei soorten leporello’s.

Je leert eerst hoe je een klassieke leporello goed moet vouwen. Daarna gaan we verder met het construeren van leporello’s uit meerdere losse delen waardoor er meer vrijheid mbt inhoud en vormgeving ontstaat.

We starten met een stevige leporello opgebouwd uit diverse lagen en onderdelen waarbij aan twee kanten illustraties/ drukwerk/foto’s in passe-partouts worden gezet. Op deze manier is de inhoud aan beide kanten zichtbaar.
Waar let je op, hoe zet je het in elkaar, wat voor tips om dat zo zuiver en strak mogelijk te doen, hoe maak je de scharnier.

Als die leporello klaar is maak je eerst diverse modellen met minder bekende constructies waaronder een aantal die lijmloos in elkaar zitten. Daarna gaan we een leporello maken waarbij je naar keuze de constructie een rol in de totale vormgeving kunt laten spelen. Je krijgt van tevoren instructies over wat je mee moet nemen.

Beide zijn heel geschikt voor grafisch ontwerpers, drukkers, kunstenaars en boekbinders die geïnteresseerd zijn in het maken van
speelse leporello’s.

Datum:vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober 2024
Tijd:10.00-16.00 uur
Kosten:€ 215,- incl. koffie/thee, lunch & materialen
Aantal deelnemers:Zes
Beschikbaarheid:Vol- je kunt je inschrijven voor de wachtlijst
Locatie:Boekbinderij Wilgenkamp
Docent:Marja Wilgenkamp