Suzanne Schmollgruber

iGer.nl
Version

Suzanne Schmollgruber is de schooldirecteur van het Centro del Bel Libro Ascona (CBL).

Tot haar verantwoordelijkheden behoren het geven van cursussen, het coördineren van gastdocenten en het toezien op de verdere ontwikkeling van het cursusprogramma.

Dankzij haar brede internationale ervaring en contacten is zij steeds in staat nieuwe impulsen te geven aan de afdeling Boekbinden en Vormgeving.Suzanne Schmollgruber volgde van 1988 tot 1992 een opleiding tot handboekbinder in Lausanne en Sion.

In 1992/1993 volgde zij een jaar lang een vervolgopleiding aan het CBL onder leiding van Edwin Heim.

Tussen 1994 en 2007 vervolgde zij haar voortgezette opleiding in verschillende landen met andere bekende professionals zoals: Hedi Kyle, Peter Aegerter, Jean-Luc Honegger, Sün Evrard, Carmencho Arregui en Pamela Moore.

Van 1993 tot 1996 werkte ze als handboekbinder in Basel. Van 1996 tot 2005 werkte ze in Barcelona als freelance boekbindster met haar eigen atelier.

In die tijd gaf ze ook cursussen in haar atelier en op scholen in heel Spanje.
In 2005 verhuisde ze naar Milaan, Italië waar ze haar free-lance werk als boekbindster voortzette en nationaal en internationaal les gaf.

Als directeur van het CBL reist Suzanne de hele wereld over om deel te nemen aan beurzen en tentoonstellingen en als gastdocent.

Sinds 2013 is ze actief lid van buchundform en van 2013 tot 2020 is ze de voorzitter van de groep.

Suzanne geeft een masterclass in zomer 2023.

Meer informatie: Cbl-ascona.ch of Buchundform.ch


Alle (Gast) docenten